Politika zasebnosti

V družbi FINGYM d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost. Zavedamo se, da je pogoj za pošteno in zakonito poslovanje, zato vaše podatke skrbno varujemo.

S tem obvestilom vas želimo seznaniti, kako skrbimo za varovanje vaših osebnih podatkov. Izvedeli boste, katere osebne podatke zbiramo, zakaj jih potrebujemo, kako z njimi upravljamo ter kakšne so vaše pravice.
To obvestilo velja za vse uporabnike naše spletne strani, ne glede na to, kako dostopate do spletne strani.

Upravljavec podatkov

Vaše osebne podatke upravlja družba FINGYM d.o.o. in podjetje FINGYM 360Finance, ki je v 100 % lasti družbe FINGYM d.o.o..
V kolikor želite uveljavljati vaše pravice ali potrebujete dodatne informacije glede varovanja vaših osebnih podatkov, nas lahko kontaktirate na info@fin-gym.eu.

Kaj so osebni podatki

Za osebni podatek se šteje katera koli informacija v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom. Določen je posameznik, katerega brez težav prepoznamo in ga ločimo od drugih oseb. Določljiv pa je posameznik, čigar identiteto je mogoče določiti z uporabo ene ali več dodatnih informacij kot so EMŠO, IP naslov, telefonska številka, glas, genetski zapis, zdravstvena anamneza, poklic in podobno.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

Vse osebne podatke zbiramo le na podlagi vaše privolitve, ki jo lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.
Sprašujemo vas le po osebnih podatkih, ki jih potrebujemo za vašo registracijo v uporabniški profil ali za komunikacijo prek našega kontaktnega obrazca ter po podatkih, ki so nujni za pripravo analize vašega finančnega stanja in izračuna ocene vašega finančnega zdravja. V kolikor podatek ni obvezen, je kot tak tudi označen.

Pri Fingym d.o.o. zbiramo naslednje osebne podatke:
1. osebno ime,
2. vaš elektronski naslov,
3. vašo telefonsko številko,
4. uporabniško ime vašega družbenega profila (velja le v primeru, če za registracijo uporabite vaš družbeni profil),
5. spol,
6. starost,
7. zakonski stan,
8. podatek o število otrok,
9. starost otrok,
10. ime otrok (podatek ni obvezen, izpolnite le v primeru, če želite, da je zaradi preglednosti podatek viden na končni analizi),
11. število let delovne dobe,
12. delovno mesto (podatek ni obvezen, izpolnite le v primeru, če želite, da je zaradi preglednosti podatek viden na končni analizi),
13. višino povprečne mesečne neto plače,
14. višino honorarjev ali drugih nagrad na letni ravni,
15. drugi dohodki na letni ravni (dividende, kapitalski dobiček, podjemne pogodbe in podobno)
16. višino dohodkov samostojnega podjetnika na letni ravni,
17. višino mesečnega dohodka od oddaje nepremičnin,
18. okvirno višino vaših prihrankov,
19. višino izdatkov, ki so povezani s kreditom za nepremičnino,
20. višino izdatkov za vzdrževanje nepremičnine,
21. višino mesečne najemnine,
22. višino izdatkov, ki so povezani s kreditom za vozila ali plovila,
23. višino mesečnega obroka drugih dolgov,
24. višino mesečnih izdatkov za gospodinjstvo,
25. višino mesečnih izdatkov za nakup hrane in pijače,
26. višino mesečnih izdatkov za nakup oblačil in obutve,
27. višino mesečnih izdatkov za prevoz,
28. višino mesečnih izdatkov za zdravje,
29. višino mesečnih izdatkov za osebne potrebe,
30. višino mesečnih izdatkov za dopust in rekreacijo,
31. višino mesečnih izdatkov za zavarovanja,
32. višino mesečnih izdatkov za dobrodelnost,
33. višino privarčevanih sredstev za pokojninsko rezervo ter ostalih naložb za pokojnino,
34. višino naložb, namenjenih za zdravje v pokoju,
35. višino privarčevanih sredstev za izobraževanje otrok,
36. višino mesečnih izdatkov za vzdrževanje otrok,
37. višino sredstev, namenjenih za zaščito družine,
38. višino naložb za zaščito pred trajnimi poškodbami in težjimi boleznimi,
39. vaše odgovore, na naša vprašanja za potrebe analize,
40. podatke, pridobljene na podlagi finančne analize,
41. podatke, ki jih pridobimo s pomočjo tehnologije piškotkov. Več informacij najdete tukaj.

Namen zbiranja podatkov

Pri 360FinanceGuru zbiramo osebne podatke skladno z evropsko zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov, UL EU, L 119, 4.5.2016, str. 1-88) in veljavno zakonodajo Republike Slovenije.
Pravna podlaga za zbiranje osebnih podatkov je privolitev, ki jo lahko kadarkoli umaknete. V obdelavo vaših podatkov privolite, ko se z imenom, priimkom, elektronsko pošto, telefonom in izbranim geslom registrirate na spletni strani https://360finance.guru/pridobite_brezplacno_360_oceno/ ali ko vnašate podatke v vprašalnik za pripravo 360 finančne ocene oziroma z vnosom podatkov v naš kontaktni obrazec. Z obveščanjem o naših predavanjih, novostih, ugodnostih in podobnih aktivnosti soglašate tako, da to posebej označite.

Vaše osebne podatke zbiramo v najmanjšem možnem obsegu in le za spodaj navedene namene. Za vsako nadaljnjo obdelavo podatkov, ki ni združljiva s tukaj navedenimi nameni, vas bomo prosili za dodatno privolitev.

1. Vaše osebno ime ter elektronski naslov potrebujemo, ker se je potrebno zaradi enostavnejšega in večkratnega dostopa do 360 finančne ocene pred začetkom reševanja vprašalnika registrirati. Elektronski naslov uporabljamo tudi zato, da vam lahko pošljemo celotno finančno poročilo vaše 360 finančne ocene ali da vam na ta naslov odgovorimo na vprašanje, ki ga na nas naslovite prek našega spletnega obrazca. Kadar imamo vaše soglasje, vas preko elektronskega naslova občasno obveščamo z vsebino, povezano s spletnim mestom ter akcijskimi ponudbami, obvestili, aktualnimi dogodki, in ugodnostmi, tudi o naših predavanjih, člakih in video vsebinah.
2. Za vašo telefonsko številko vas prosimo, da vas naši strokovnjaki lahko kontaktirajo v zvezi z rezultati vaše 360 finančne ocene.
3. Podatki o vašem družbenem profilu se obdelujejo le v primeru, da se odločite prijaviti prek Twitter, Facebook ali Google prijave.
4. Ostale podatke, ki nam jih zaupate med izpolnjevanjem vprašalnika, potrebujemo za pripravo 360 finančne ocene. Ti podatki se obdelujejo izključno za pripravo ocene vašega finančnega zdravja in jih obravnavamo kot zaupne podatke.

Razkrivanje podatkov tretjim osebam

Vaše osebne podatke obdeluje podjetje FINGYM d.o.o. ter podjetje FINGYM 360Finance d.o.o., katerega izključni lastnik je podjetje FINGYM d.o.o..

V našem imenu in izključno po naših navodilih, ima dostop do vaših podatkov tudi naš pogodbeni izvajalec, ki nam nudi informacijsko podporo in je pogodbeno zavezan najmanj isti stopnji varovanja vaših podatkov kot FINGYM d.o.o.

Prijava na našo storitev je mogoča tudi prek registracije z vašim družbenim profilom (Facebook, Twitter ali Google prijava). Ker lahko ta spletna mesta drugače shranjujejo vaše podatke, vam priporočamo, da preverite njihove nastavitve zasebnosti, saj naša pravila o zasebnosti zanje ne veljajo.

Drugim tretjim osebam (tako pravnim kot fizičnim osebam) vaših podatkom brez vaše privolitve ne posredujemo ali kako drugače razkrivamo, razen, če od nas tako zahteva veljavna zakonodaja ali je to potrebno za izvedbo pravnih postopkov.

Varnost in shranjevanje podatkov

Družba FINGYM d.o.o. v aplikaciji 360Finance Guru uporablja najbolj varen standard šifriranja prenosa podatkov za zaščito vaših podatkov. Šifriranje SHA-256 in 128-bitna tehnologija Secure Socket Layer (SSL) tipa TLS 1.2 ohranjajo vaše podatke izjemno zasebne in varne.
Vsi naši strokovnjaki so seznanjeni z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in se na to temo tudi redno izobražujejo.

Vaši podatki se varno shranjujejo pri pogodbenem ponudniku storitev v oblaku, na strežniku v Republiki Sloveniji.

Čas hrambe

Vaš uporabniški račun je aktiven 1 leto. Podatke hranimo ves čas, ko je vaš račun aktiven in še pet let po deaktivaciji uporabniškega računa. Po tem času vse vaše osebne podatke trajno izbrišemo, blokiramo, uničimo ali anonimiziramo tako, da podatkov ni več mogoče povezati s posameznikom.
V kolikor po tem času podatke potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov, vas prosimo, da nam to sporočite.

Otroci

Naše storitve niso namenjene osebam, mlajšim od 16 leta starosti. V kolikor bomo ugotovili, da obdelujemo podatke oseb, mlajših od 16 let, jih bomo izbrisali v najkrajšem možnem času.

Vaše pravice

Kadarkoli lahko od nas zahtevate informacijo o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke. Na vašo zahtevo vam bomo posredovali vaše osebne podatke v strukturirani in splošno berljivi obliki, hkrati z informacijami o obdelavi vaših podatkov. Hiter vpogled v vaše osebne podatke vam je na voljo v vašem profilu.
V kolikor obdelujemo osebne podatke, ki niso popolni ali točni, vas prosimo, da nas o tem obvestite, da jih bomo popravili ali dopolnili. Podatke o osebnem imenu, elektronskem naslovu ter telefonsko številko lahko popravite sami v vašem profilu. Na vašo zahtevo lahko omejimo obdelavo vaših podatkov, dokler ti ne bodo posodobljeni (popravljeni ali dopolnjeni).
Pravico imate, da vašo privolitev za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli in brez dodatnih stroškov prekličete. Vaše podatke bomo izbrisali v najkrajšem možnem času, razen v primeru, če smo jih dolžni hraniti zaradi zahtev veljavne zakonodaje ali če za obdelavo obstaja druga pravna podlaga. Vsekakor vas bomo o izbrisu obvestili.
V kolikor menite, da vaše podatke obdelujemo nezakonito, imate pravico kadarkoli zahtevati izbris takšnih podatkov ali pa zahtevati omejitev obdelave.
Če imate dodatna vprašanja ali pritožbe, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko kontaktirate na info@fin-gym.eu. Prav tako imate pravico, da, v kolikor menite, da vaše podatke obdelujemo nezakonito, vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije oziroma pri nadzornem organu v državi članici EU, kjer imate običajno prebivališče oziroma kjer je vaš kraj dela ali kjer je po vašem mnenju prišlo do kršitve.

Posodobitve pravilnika

Politiko zasebnosti lahko kadar koli dopolnimo ali spremenimo, ko menimo, da je to potrebno. Datum zadnje spremembe je objavljen na koncu tega obvestila. 

Omejitev odgovornosti

Vsebina spletnega mesta je bila za uporabnike pripravljena preudarno, skrbno in v skladu s strokovnimi standardi družbe FINGYM d.o.o.. Njen namen je tako informativen kot izobraževalen, zato družba FINGYM d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za katere koli napake v vsebini ter pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov. Družba FINGYM d.o.o. prav tako ne odgovarja za obliko in vsebino podatkov, pridobljenih prek hipertekstnih povezav, ki niso last družbe FINGYM d.o.o.
Družba FINGYM d.o.o. si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni, doda ali odstrani vsebino teh spletnih strani, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.
Vsebine na spletnem mestu same po sebi ne pomenijo naložbenega priporočila in jih je treba obravnavati tudi v kontekstu individualnih potreb in naložbenih ciljev posameznika, zato uporabnike spletnega mesta vabimo, da se pred sprejetjem naložbene odločitve posvetujejo s strokovnjaki družbe FINGYM d.o.o. in si tako pridobijo dodatne informacije, potrebne za sprejem preudarne naložbene odločitve.
Vsebina teh strani ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah FINGYM d.o.o. ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Družba FINGYM d.o.o. ni odgovorna za motnje pri delovanju spletnih strani niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.

Vsebina te spletne strani je informativne in izobraževalne narave in je namenjena širšemu krogu oseb, zato ne upošteva izkušenj, finančnih zmožnosti in namenov posamezne osebe v zvezi z naložbami v finančne instrumente, ki bi lahko ob nespremenjenih ostalih okoliščinah bistveno vplivali na vsebino te spletne strani, ter je pripravljena in posredovana izključno z namenom obveščanja in seznanjanja s ponudbo storitev družbe FINGYM d.o.o.. Naložbe v finančne instrumente so povezane s tveganjem, zato je seznanitev z vsemi oblikami tveganj pri naložbah v finančne instrumente pogoj za oblikovanje ustrezne naložbene odločitve. Glede podatkov, ki se nanašajo na preteklo uspešnost posameznega finančnega instrumenta oz. storitve, velja opozorilo, da pretekla uspešnost ni zanesljiv pokazatelj rezultatov v prihodnosti. Pred odločitvijo za posamezne naložbe se posvetujte s finančnim strokovnjakom.

Vsebina te spletne strani je tržno sporočilo po drugem odstavku 212. člena Zakona o trgu finančnih instrumentov (Uradni list RS, št. 67/2007 s spremembami; ZTFI) in ne izpolnjuje pogojev, ki veljajo za investicijske raziskave.
FINGYM d.o.o. se bo trudil za nemoteno delovanje spletne strani, vendar ne more biti odgovoren za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja spletne strani stranke.360finance.guru
Družba FINGYM d.o.o. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno stran stranke.360finance.guru.

Povezave z drugimi spletnimi mesti

To spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki uporabniku omogočajo, da zapusti to spletno mesto in si ogleda gradivo v lasti druge osebe. Družba FINGYM d.o.o. ni odgovorna za spreminjanje, posodabljanje ali preverjanje vsebine na tako povezanih drugih spletnih mestih. Dejstvo, da to spletno mesto nudi povezavo do nekega spletnega mesta, ne vključuje nujno odobritve, pooblastitve, pokroviteljstva ali povezave v zvezi s tem spletnim mestom, njegovimi lastniki ali ponudniki. Uporaba informacij s spleta in zanašanje na te informacije nosita določena tveganja, zato FINGYM d.o.o. poziva obiskovalce, da se z njimi dobro seznanijo, preden se zanesejo na tovrstne informacije ali jih uporabijo.  

Uporaba prava in sodna pristojnost

Obiskovalci spletnega mesta stranke.360finance.guru soglašajo, da za uporabo tega spletnega mesta in za razlago teh pravil velja pravo Republike Slovenije.
Za vse morebitne spore v zvezi z uporabo tega spletnega mesta je pristojno sodišče v Ljubljani.

Spoštovanje določb pravnega obvestila

Vstop na spletno mesto stranke.360finance.guru pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji. Če boste nadaljevali z obiskom in uporabo vsebin na tem spletnem mestu, privoljujete v ta pravila.

Datum zadnje posodobitve: 22.05.2018